Garrotxa.info Logo

Seguiment del temps a la Garrotxa

El temps a la Garrotxa, eines de seguiment.

Oferim un resum d'eines per a seguir l'evolució del temps actual a la Garrotxa. El radar de pluja, les temperatures, la nubolositat, les estacions meteorológiques, webcams, nivells dels rius i tot el que creiem que pot resultar d'interès per als qui ens agrada la meteorologia Garrotxina. Com sabeu, la previsió i el seguiment del temps son esport nacional a la Garrotxa, així que anem a fer el seguiment de situacions al conegut popularment com a "orinal del cel".

Les estacions meteorològiques de la Garrotxa.

 Estació meteorològica a Olot  Estació meteorològica a Olot Estació meteorològica a Olot  Estació meteorològica a Olot
 Olot - Carles Sanchez Olot - Josep Fernàndez  Olot - Christian Pérez  Olot - Salvador Sebastià
 Estació meteorològica a Olot      
 Sant Feliu de P.- Josep Bosch   El Mallol - Josep Planas  Santa Pau - Agustí Compte  Mieres - Xavier Gallofré

La xarxa d´estacions meteorológiques  Meteoclimatic està composades per un munt d'aficionats que ofereixen els seus equips i dades en temps real per al bé comú, possibilitant una xarxa amateur però extensa i fiable de dades del temps. Aquestes estacions ens donen una idea clara i al moment de l'estat del temps actual a la Garrotxa.  Si feu clic a les imatges enllaçareu a les dades detallades de cada estació meteo.

Les estacions Meteoclimatic recullen tot tipus de dades, però en aquestes imatges de resum i veiem la temperatura, humitat, precipitació vent, pressió atmosfèria i vent. Tot clicant a l'estació veureu altres dades interessants com la radiació solar, mapes de risc d´incenci, imatges de webcams, i l'estat del temps a  tot España i Catalunya. També hi ha disponible la xarxa d'estacions automàtiques de la generalitat de catalunya meteocat que podeu consultar en forma de mapa XEMA a la web de meteocat.

Eines de seguiment del temps a la Garrotxa:

 El radar de pluja a la Garrotxa 

 

www.meteo.cat

   

El satèl.lit de nubolositat

Radar de pluja, darrera imatge disponible de  la pluja que està caient  a la Garrotxa i a tot Catalunya.   Satél.lit de nubolositat, darrera imatge per satèl.lit de la nubolositat present a tota la península ibèrica.

El Fluvià, seguiment dels rius de la Garrotxa.

Seguiment Rius GarrotxaHi ha un medidor o aforament del riu Fluvià situat a Les Tries (CNO) que oferix dades del nivell del riu en temps real i el seu cabdal en m3.

El problema d'aquest aforament és que períodicament el riu el supera amb escreix i per tant no podem saber els m3 i nivell en els moment més decisius pròxims al desbordament. En tot cas, quan l´aforament arriba a un màxim i s'aplana és la senyal que cal anar a veure el riu ja que baixa amb molta força.  

Aquí podeu veure les dades i també la resta d'aforaments dels rius de Catalunya, seleccionar opció "aforaments a riu". 

Fórums de seguiment i discusió del temps actual.

patimlameteo-comPatim la Meteo és un fórum d´aficionats al temps on es poden seuir al minut les previsions, les situacions i també les fotos i vídos que publiquen els usuaris.

Per a veure tots els models, gràfics i fotos cal registrar-se com a usuaris, cosa que no cal per llegir els comentaris i textos, tot i que ho recomanem per veure les fotos.

Podeu entrar a donar un cop d'ull i dir la vostre a PatimLaMeteo.  

 

La pluja de la Garrotxa al Google Earth.

Descarregar fitxer de GoogleEarth + Radar en format KMZ. És possible gràcies al fitxer generat per Jordi Oriol - Calonge - Meteoweb. Radar de precipitació solapat sobre el visor de mapes GoogleEarth.

  1. Requisit: Tenir el GoogleEarth instalat.
  2. Descarregar el fitxer KMZ.
  3. Doble Clic sobre el fitxer descarregat, s´obrirà sol el GoogleEarth amb el radar solapat.
  4. GoogleEarth > Ver Barra lateral > Marcar "radar nou" per veure o ocultar el radar.
  5. GoogleEarth > Ver Barra lateral > Seleccionar "radar nou" > Clic Botó dret > Propiedades > Ajustar transparencia.
  6. Nota: Arran del nou radar, cal editar les propietats del fitxer kmz un cop obert i posar http://www.infomet.am.ub.es/radar/composicio_ultima.jpg

 Altres enllaços d´interès per al seguiment del temps.

Webs de meteorologia de la comarca

  • MeteOlot.com: Web dedicada a la meteorologia de la ciutat d'Olot i en general.

Altres eines de seguiment

Incendis forestals

La previsió del temps.

Podeu consultar I la previsió del temps a la Garrotxa en aquest apartat, on localitzem el model GFS de pluja i temperatura.