Garrotxa.info Logo

La Freixeneda

És un indret màgic situat entre Collfred i el Salt del Sallent, paratge de difícil accés que amaga sorpreses per l'excursionista, com els prats, les immenses freixes, les vistes de tota la comarca des de la casa/masia de la freixeneda, la barraca carbonera de l'anglès, les esquerdes, els cavalls, faigs enormes i alguna sorpresa extra que caldrà endevinar.

freixeneda

Gràcies Ramon Costa Fortet per compartir les fotos de les caminades i bicicletades a aquest indret màgic que és la Freixeneda.

Les esquerdes de la Freixeneda.

Les escletxes de la Freixeneda son grans esquerdes que s'obren i s'amaguen en mig de la fageda. Cal buscar-les i intentar no caure dins de cap forat. Un cop les trobem podem, amb precaució, entrar-hi dins i gaudir de les sensacions d'estar dins la terra, sensació que podeu veure en el vídeo de l'article "les esquerdes de la freixeneda" i que ens transporten a un món humit, fosc i enigmàtic entre grans blocs de pedra.

Ruta a la Freixeneda i a les esquerdes a Wikiloc.

 

Els usuaris de Wikloc Ignasi&Pilar han compartit la ruta per visitar les esquerdes sortin de Siuret al Wikiloc.

I per qui tingui bones cames, pot sortir de Sant Privat i pujar tot el desnivell fins a la Freixeneda per a posteriori baixar pel Salt del Sallent, ruta exigent. Ruta  compartida per Minuteman a Wikiloc.